Actualitatea consulatului

Programări obligatorii pentru serviciile consulare

Consulatul General al Romaniei la Torino informează că este OBLIGATORIE programarea din timp, pentru următoarele servicii consulare:

 

- depunerea cererii pentru eliberarea pașaportului românesc;

 

- înscrierea certificatelor de nastere și căsătorie italiene in registrele de stare civilă românești;

 

-eliberarea documentului "nulla osta al matrimonio"

 

-toate declaratiile consulare solicitate de autoritățile italiene;

 

-autentificarea si legalizarea actelor notariale;

 

- depunerea cererii pentru eliberarea titlurilor de călătorie.

 

   DEPUNEREA CERERILOR LA GHISEU SE POATE FACE NUMAI DUPA EFECTUAREA UNEI PROGRAMĂRI.

 

EXCEPȚII: 
  • Titlurile de călătorie pentru cei care urmează să călătorească în România în următoarele 2 săptămâni;
  • Acte notariale urgente (necesare pentru tratamente medicale, competiții sportive, vizite de studii).
               ATENTIE !!!  Aceste excepții pot fi acceptate fără programare, numai pe baza unor documente justificative (acte medicale, scrisori de acceptare la studii sau concursuri oficiale). 

 

Programările se obtin prin portalul www.econsulat.ro - Ghișeul Consular Online - urmăriți filmul de prezentare, pentru a vedea cum va faceți un cont, pentru a solicita ulterior o programare.

 

 

Orice serviciu consular poate fi obținut în doar trei pași, dupa ce în prealabil v-ati creat un cont de utilizator :

 

1.       Alegeti serviciul consular de care aveti nevoie și completati datele cerute.

2.       După ce ati completat si transmis cererea spre prevalidare, alegeti ziua și ora la care să va prezentati la sediul consulatului.

3.       Veniti la sediul consulatului, în ziua și ora programata, pentru a obține documentul dorit.

 

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare si rezolvarea rapidă a serviciului consular.

 

In cazuri exceptionale, in care nu reușiti să efectuați programarea online, se acceptă solicitări de programări transmise şi la adresa de email:  torino.programari@mae.ro (in solicitarea transmisă pentru obținerea programării se menționează serviciul consular solicitat,

localitatea de rezidență din Italia, numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească, numarul de telefon precum si motivul).

 

ATENTIE !!!  

PROGRAMĂRILE pentru serviciile consulare sunt GRATUITE!

Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Consulatul General al României la Torino nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.

Având în vedere actualul context de securitate și menţinerea nivelului ridicat de alertă de către autorități, accesul în sediile oficiilor consulare va fi permis numai persoanelor care au programare (efectuată prin mijloacele puse la dispoziție de oficiile consulare), în baza unui act de identitate. Sunt exceptați minorii care însoțesc sau sunt însoțiți de adulţi.

 

 

 

Sesiune de informare la sediul CG Torino

12.02.2020

Consulatul General al României la Torino organizează în data de 27 februarie 2020 o sesiune de informare pe teme din domeniul muncii și securității…

Italia - Stare de urgență pentru prezența Coronavirus

01.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de urgență, în urma riscului sanitar produs…

Eveniment: "Hai să dăm mână cu mână"

27.01.2020

Duminică, 26.01.2020, sediul oficiului consular a găzduit manifestarea culturală dedicată zilei Unirii Principatelor Românei, “Hai să dăm mână cu…

Hram la Carignano

26.01.2020

Reprezentanți ai oficiului consular au participat duminică, 26 ianuarie 2020 la cel de-al doilea Hram al Parohiei Sfântul Iosif cel Milostiv de la…