Consulatul General

Consulatul General al României la Torino

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică! Pentru toate serviciile consulare aveti nevoie de programare !!!

„Ghişeul Consular Online”, oferă cetăţenilor români informaţii cu privire la categoriile de servicii consulare de care pot beneficia şi posibilitatea de a depune on-line cererile de servicii necesare;

„Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate” pune la dispoziția cetățenilor români informații de natură consulară pentru toată gama de servicii oferite de misiunile diplomatice/ oficiile consulare ale României din zona de rezidență).

Telefon de urgență: +39 338 756 8134

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

E-mail: torino@mae.ro; PEC: consolato.romania.to@pec.it 

Adresă de e-mail utilizată NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă NU se furnizează informații consulare.

Call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90.  

Aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează la București în cadrul Ministerului Afacerilor Externe
 

Alte telefoane disponibile

 

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Web: http://torino.mae.ro

 

Programari servicii consulare:

 

Serviciile consulare se fac numai cu programare pe pagina www.econsulat.ro. Pentru fiecare serviciu consular solicitat, aveți nevoie de o programare distinctă. (pentru a nu exista decalaje orare si pentru a se putea respecta timpul alocat de sistem fiecarei programari).      

 -prin portalul www.econsulat.ro -  Ghiseul Consular Online -dupa ce va faceti un cont de utilizator, va puteti trimite de acasa cererea dvs. de servicii consulare, si totodata va puteti programa atunci cand dotiti dvs.

 -In cazuri exceptionale, in care nu reusiti sa efectuati programarea online, se acceptă solicitări de programări transmise şi la adresa de email:  torino.programari@mae.ro

 (in solicitarea transmisă pentru obținerea programării se menționează serviciul consular solicitat, localitatea de rezidență din Italia și numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească,  numarul de telefon precum si motivul).

 

Actele notariale pentru cazurile urgente (dovedite cu acte justificative) se vor elibera fără programare, precum și titlurile de călătorie pentru cetățenii români ce urmează să întreprindă o călătorie iminentă în România.

 

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

  • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania  pot  accesa  portalul  http://www.eviza.ro
     
  • IT: I cittadini stranieri che bisognano e desiderano chiedere il visto per entrare in Romania, sono pregati di  accedere alla pagina web: http://www.eviza.ro.

Alte informații utile

  • Programările în vederea depunerii jurământului de credință pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei române se pot obține numai prin poșta electronică la adresa torino@mae.ro.
     
  • Pentru a verifica DACĂ A SOSIT PAȘAPORTUL dumneavoastră la Consulat, click AICI sau pe pagina principală pe butonul ”PAȘAPOARTE PRIMITE LA SECȚIA CONSULARĂ, din partea dreapta sus.

Program de lucru cu publicul

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri în zilele lucrătoare.

Pentru vizualizare apasati AICI

În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale româneşti, Consulatul General NU va avea program de lucru cu publicul.

 

Sesiune de informare la sediul CG Torino

12.02.2020

Consulatul General al României la Torino organizează în data de 27 februarie 2020 o sesiune de informare pe teme din domeniul muncii și securității…

Italia - Stare de urgență pentru prezența Coronavirus

01.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de urgență, în urma riscului sanitar produs…

Eveniment: "Hai să dăm mână cu mână"

27.01.2020

Duminică, 26.01.2020, sediul oficiului consular a găzduit manifestarea culturală dedicată zilei Unirii Principatelor Românei, “Hai să dăm mână cu…

Hram la Carignano

26.01.2020

Reprezentanți ai oficiului consular au participat duminică, 26 ianuarie 2020 la cel de-al doilea Hram al Parohiei Sfântul Iosif cel Milostiv de la…